O ΔΕΣΦΑ λαμβάνει τη νέα οργανωτική και διοικητική μορφή του, μετά τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών του στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία Snam-Enagas-Fluxys, με τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και της Ομάδας Διεύθυνσης, στην οποία επικεφαλής είναι ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στο νέο Δ.Σ. δεν μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νicola Battilana ο οποίος είναι από τα κορυφαία στελέχη της ιταλικής Snam, ενώ πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Ζητούνης

πρώην στέλεχος της υαλουργίας Γιούλα ΑΕ, τον οποίο υπέδειξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ως εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου, το οποίο εξακολουθεί να κατέχει το 34% του Διαχειριστή.  

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Battilana είναι επικεφαλής της Ομάδας Διεύθυνσης, που έχει συσταθεί υπό την ομπρέλα του ΔΣ του Διαχειριστή. Στο ενδεκαμελές ΔΣ του ΔΕΣΦΑ, τα τέσσερα μέλη έχουν οριστεί από την ελληνική πλευρά και τα υπόλοιπα από την τριμερή κοινοπραξία.  Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο κ. Luis Romero Urrestarazu και ως μέλη οι κ.κ., Elio Ruggeri, Michlela Schizzi, Ferdinando Di Fino, Luca Oglialoro, Erik Vennekens, Ιωάννης Σαμουηλίδης, Κυριακή Μανωλοπούλου, Fernando Alejandro Kalligas Castiella και Παναγιώτης Ταμπούρλος, το οποίο είναι το ανεξάρτητο μέλος.

Η θητεία του ΔΣ που είναι τριετής, ξεκίνησε στις 20/12/2018 και λήγει στις 20/12/2021.

Η Ομάδα Διεύθυνσης, στην οποία επικεφαλής είναι ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Nicola Battilana, απαρτίζεται από νυν διευθυντές των επιμέρους δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ, τους κυρίους, Δημήτρη Καρδοματέα, διευθυντή δραστηριοτήτων Στρατηγικής- Ανάπτυξης-Οικονομικών Υπηρεσιών, Νίκο Κατσή, διευθυντή λειτουργίας δραστηριοτήτων ΕΣΦΑ, Πέτρο Θεοδωράκη, διευθυντή δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών - Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,  Σωτήρη Μπράβο, διευθυντή δραστηριοτήτων Εμπορίας και Ιωάννη Χωματά, διευθυντή δραστηριοτήτων Διαχείρισης ‘Έργων. 

Ο Nicola Battilana ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας το 1967. Αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, έχοντας ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στη Ναυτική Σχολή.
Ξεκίνησε να εργάζεται για τη Snam το 1995, όπου και εργάστηκε για 3 έτη σε τεχνικές θέσεις. Το 2009 ορίζεται Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Δικτύων και στη συνέχεια, το 2010 Αντιπρόεδρος Κατανομής και Εξισορρόπησης Φορτίου. 

Το 2013, ανέλαβε καθήκοντα Ανώτατου Αντιπροέδρου στην Τεχνική Διεύθυνση, με σκοπό να προωθήσει την επιχειρησιακή αριστεία και να παρέχει υποστήριξη τεχνική φύσεως στην τότε έναρξη της διαδικασίας εξαγοράς αλλοδαπών περιουσιακών στοιχείων, ενώ τον Οκτώβριο του 2015, ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Gmbh, μιας αυστριακής εταιρείας, η οποία ανήκει στην Snam (85%) και στην Gas Connect Austria (15%) και έχει την ευθύνη της διαχείρισης του αγωγού Trans Austria, μιας στρατηγικής υποδομής διαμετακόμισης που μεταφέρει περίπου το 40% της ετήσιας ιταλικής ζήτησης σε φυσικό αέριο μέσω της Αυστρίας. 

Προτού αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΔΕΣΦΑ, διηύθυνε, από τον Σεπτέμβριο του 2018 τις δραστηριότητες της Snam στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, έχοντας υπό την καθοδήγησή του και το άνοιγμα των γραφείων της αντιπροσωπείας της Snam στη χώρα μας.