Η SK Innovation Επενδύει 10 δισ. Δολάρια για την Παραγωγή Κυψελών Μπαταριών

Η SK Innovation Επενδύει 10 δισ. Δολάρια για την Παραγωγή Κυψελών Μπαταριών
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Δευ, 14 Ιανουαρίου 2019 - 18:09

Η SK Innovation Co επεξεργάζεται σχέδιο επενδύσεων, ύψους 10 δισ. δολαρίων, για την παραγωγή κυψελών μπαταριών, σε μια κίνηση που θα μετατρέψει την προμηθεύτρια των Volkswagen και Daimler σε παγκόσμιο ηγέτη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταστρέφει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη και διάθεση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το επενδυτικό αυτό σχέδιο αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό νε τις Contemporary Amperex Technology Co., LG Chem Ltd. και Samsung SDI Co., οι οποίες δεσπόζουν, σήμερα, στις τεχνολογίες μετάβασης στα αυτοκίνητα με μπαταρίες. 
Οι επενδυτικές δαπάνες της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα επεκταθούν έως το 2025 προκειμένου να αυξήσουν τη συνολική χωρητικότητα σε περίπου 100 γιγαβατώρες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιουν Κιμ σε συνέντευξή του.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης», είπε ο κ. Kιμ. 

Η SK Innovation διαθέτει την τεχνική και χημική τεχνογνωσία για να προωθήσει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου, καθώς επίσης τους κεφαλαιουχικούς πόρους που απαιτούνται για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της, τόνισε ο ίδιος.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ότι θα αυξήσει τον προϋπολογισμό της, που ανέρχεται σήμερα σε 35 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη των Η/Ο, με στόχο να ανταποκριθεί στις αυστηρότερους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η ΕΕ για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.