Το Ινστιτούτο δημοσίευσε το αναθεωρημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων του για το τρέχον έτος, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται κατακόρυφα μεταξύ των μελών και συνεργατών του που επιθυμούν να ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια. Το πρώτο γεγονός της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, όταν το IENE θα γιορτάσει την έναρξη της νέας χρονιάς, με την παραδοσιακή Κοπή της Βασιλόπιτας, σε μια συνάντηση εταίρων, συνεργατών και μελών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18:30 και 20:30, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην οδό Νικοδήμου στην Πλάκα

Το αμέσως επόμενο γεγονός μέλλει να πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, στο ξενοδοχείο Divani - Caravel  όπου θα παρουσιαστεί η πρώτη ετήσια έκθεση του ΙΕΝΕ για τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, το οποίο θα απαρτίζουν μέλη του Ινστιτούτου, ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου.

Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς προσπάθειας που έφερε σε πέρας το ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου, το τελευταίο έτος, με απώτερο στόχο να παρουσιάσει, τα συνολικά και περιεκτικά δεδομένα για τον δυναμικό ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο, στο να δοθεί το έναυσμα για ένα διάλογο, αναφορικά με τις ανησυχίες της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και τις επενδύσεις.

Καθώς το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας καθίσταται ολοένα πιο ολοκληρωμένο και προσαρμοσμένο σε περιφερειακό επίπεδο, η ανάγκη της επέκτασης και της σύμπηξης στενότερων συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε.

Το ζήτημα της "ενεργειακής μετάβασης", στην ΝΑ Ευρώπη και πέραν ​​αυτής και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις της. Αυτό είναι το αντικείμενο του διεθνούς συνεδρίου το οποίο συγκαλεί το ΙΕΝΕ, στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, στις 5 Μαρτίου. Εκπρόσωποι κυβερνήσεων και διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονες θα συγκεντρωθούν στην ελληνική πρωτεύουσα για αυτή τη συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα έχει τίτλο: «Η Γεωπολιτική της Μετάβασης της Ενέργειας».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Υπουργείου και το πρόγραμμά του, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, πρόκειται να ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, αμέσως μόλις λάβουμε την επιβεβαίωση της συμμετοχής από την πλειονότητα των ομιλητών.

Η επόμενη εκδήλωση του IENE που μέλλει να πραγματοποιηθεί, στις Βρυξέλλες, στις αρχές Απριλίου, θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Eurogas. Σε αυτή θα συζητηθεί εκτενώς, το εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα του "Where Europe will get the Gas  From?". Οι λεπτομέρειες για αυτή την εκδήλωση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας, με την επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της, να αναμένεται προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Περαιτέρω συναντήσεις που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο προγραμματίζονται, επίσης, για τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Αθήνα και την Βιέννη, αντίστοιχα, με την προσωρινή θεματολογία και τις ημερομηνίες να έχουν, ήδη, αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΙΕΝΕ, στην κατηγορία «Εκδηλώσεις».

Έχουν δρομολογηθεί, ακόμη, προκαταρκτικές διαδικασίες για τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου, το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με τις ημερομηνίες και τις θεματικές ενότητες να έχουν αναρτηθεί, με τη σειρά τους στην κατηγορία « Eκδηλώσεις», του ιστοτόπου μας. Η κορυφαία εκδήλωσή μας, το σημαντικό ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου, "Ενέργεια & Ανάπτυξη", έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 19/20 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη, μια πρωτοποριακή εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την οποία θα διοργανώσει το νεοσύστατο " EnergyCentre Europe", με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο " Decarbonising SE Europe: Whe n, where and how?"