Η συμφωνία με την GESTAMP επιταχύνει την δυνατότητα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να υλοποιήσει την στρατηγική της για την ανάληψη κατασκευής τμημάτων αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας, που θα είναι ελαφρύτερα και ασφαλέστερα. Η GESTAMP που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή τμημάτων αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον και με χαμηλή  κατανάλωση

με μελλοντικό στόχο να κυριαρχήσει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η ισπανική GESTAMP διαθέτει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 8,39 δισ ευρώ και συνολικό ενεργητικό της τάξης των 7,2 δισ. ευρώ.

Η στρατηγική της ΕΤΕΜ, που ανήκει στους πέντε πιστοποιημένους παραγωγούς τμημάτων αυτοκινήτων για τις βιομηχανίες, είχε ήδη συζητηθεί κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων της θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, το 2018 και, κατά τα φαινόμενα αρχίζει να υλοποιείται, με στόχο την κυριαρχία του ομίλου στις διεθνείς αγορές. 

Όπως έγινε γνωστό, χθες, Πέμπτη, η θυγατρική εταιρεία της Viohalco, Etem Bulgaria αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου παραγωγής προφίλ αλουμινίου και του κλάδου πρόσθετης επεξεργασίας προφίλ για την αυτοκινητοβιομηχανία και υπέγραψε Επενδυτική Συμφωνία (Investment Agreement) με την Gestamp.

Η προαναφερθείσα απόφαση θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της Επενδυτικής Συμφωνίας που έχει συνάψει η Etem Bulgaria με την Gestamp. Στο πλαίσιο της Συμφωνίας θα δημιουργηθούν δύο κοινοπραξίες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη διέλαση και την επεξεργασία προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία με ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκ. ευρώ να προγραμματίζεται να υλοποιηθεί την προσεχή τριετία, για την εγκατάσταση νέας γραμμής διέλασης και σχετικών μηχανημάτων για περαιτέρω επεξεργασία προφίλ αλουμινίου, στην Βουλγαρία.