Siemens και Alstom Παίζουν Ρέστα για να Αποσπάσουν την Έγκριση της Κομισιόν για τη Συγχώνευσή τους

Siemens και Alstom Παίζουν Ρέστα για να Αποσπάσουν την Έγκριση της Κομισιόν για τη Συγχώνευσή τους
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Παρ, 11 Ιανουαρίου 2019 - 18:49

Το ενδεχόμενο να προβούν σε πρόσθετες παραχωρήσεις εξετάζουν, Siemens και Alstom, προκειμένου να αποσπάσουν την πολυπόθητη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχέδιό τους, να δημιουργήσουν μια υπερεταιρεία που θα δεσπόσει στον κλάδο των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η πρωτοβουλία που φέρονται να αναλάβουν οι δύο όμιλοι, αποσκοπεί στο να καθησυχαστούν οι ενησυχίες της Επιτρόπου για θέματα ανταγωνισμού, κας. Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία εξέφρασε, προ ημερών, φόβους για τις επιπτώσεις μιας παρόμοιας συγχώνευσης στα τρένα υψηλών ταχυτήτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των Reuters, άτομα τα οποία παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, αναφέρουν ότι «οι δύο εμπλεκόμενοι όμιλοι προχώρησαν σε πρόσθετες παραχωρήσεις, ώστε να επεκτείνουν το γεωγραφικό πεδίο των προηγούμενων προσφορών τους και να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές πλάνο ενώπιον των Βρυξελλών».

Υπενθυμίζεται ότι οι Siemens και Alstom προσφέρθηκαν, ήδη, να εκχωρήσουν, είτε δραστηριότητές τους που σχετίζονται με την κατασκευή τρένων υψηλών ταχυτήτων, είτε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων σηματοδότησης της Alstom, στην Ευρώπη.

Ωστόσο, και οι δύο προσφορές κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους Βρετανούς, τους Ολλανδούς, τους Βέλγους και τους Ισπανούς επιτηρητές του τμήματος Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν έχει θέσει ως καταληκτική χρονική προθεσμία, τις 18 Φεβρουαρίου, ώστε να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της επικείμενης συγχώνευσης.