Στις λεπτομέρειες θα κριθεί, κατά τα φαινόμενα, η κούρσα ανάμεσα σε Volkswagen, Toyotal και Renault- Nissan- Mitsubishi για την κατάκτηση της πρωτιάς στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. 

Η Volkswagen ανακοίνωσε, σήμερα, ότι το 2018 ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε στα επίπεδα -ρεκόρ των 10,83 εκατομμυρίων οχημάτων. Το εμπορικό σήμα VW είχε πωλήσεις 6,24 εκατομμυρίων οχημάτων, της Audi 1,81 εκατ. και της Porsche 256.000. Αυτό σημαίνει ότι η Audi ήταν το σήμα με η μάρκα με την τρίτη καλύτερη επίδοση στα αυτοκίνητα πολυτελείας, πίσω από BMW και Mercedes- Benz. 

Η συμμαχία της γαλλικής Renault με τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που κλυδωνίζεται μετά τη σύλληψη Γκοσν, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιόησει, ακόμη, στοιχεία για το 2018, ωστόσο το 2017 είχε πετύχει, αθροιστικά, πωλήσεις της τάξης των 10,6 εκατομμυρίων οχημάτων, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018 πούλησε 5,54 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Όσο για την Toyota είχε, τον περασμένο μήνα, δημοσιεύει προκαταρκτικά στοιχεία για το 2018, που έφεραν τις πωλήσεις της στα 10,55 εκατ. οχήματα. Ωστόσο δεν έχει ακόμη εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα για το περασμένο έτος. 

Η Volkswagen εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις, αν και υπογράμμισε ότι ο εμπορικός πόλεμος επιδείνωσε σημαντικά το επιχειρηματικό κλίμα και την Κίνα, την πιο σημαντική αγορά της, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει τη δυναμική στροφή της στην ηλεκτροκίνηση.