Η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να κρατάει το τιμόνι πρωταγωνιστεί στα θεσμικά όργανα και στους οργανισμούς, παγκοσμίως. Ο καπετάνιος Δημήτρης Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd και της Aegean Bulk Co Inc των Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Δημήτρη Αγγελόπουλου, επανεξελέγη για μία ακόμη τριετία, Πρόεδρος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Award κατά τη διάρκεια της 57ης συνεδρίασης της Επιτροπής Green Award και έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο και διεθνές σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της ποιότητας που επιθεωρεί και πιστοποιεί πλοία που ξεπερνούν τα βιομηχανικά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Με έτος ίδρυσης το 1994, το Green Award λειτουργεί ταυτόχρονα ως σήμα ποιότητας-«πράσινη πιστοποίηση, για πλοία υψηλής ποιοτικής απόδοσης και ως ένα παγκόσμιο δίκτυο λιμένων, ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλωτών και γενικότερα των εταιρειών παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών καθώς και διοικητικών αρχών και βασικών εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Με παρουσία σε 30 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και της Νότιας και Βορείου Αμερικής, πραγματοποιεί ελέγχους και πιστοποιεί πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες που αποφέρουν οφέλη στους κατόχους τους συμβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο στην αειφόρο ανάπτυξη των πλωτών μεταφορών.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί περισσότερα από 900 πλοία (inland & sea) και πάνω από 120 παροχής υπηρεσιών, στους οποίους περιλαμβάνονται λιμάνια και φορείς παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που συμμετέχουν δυναμικά στο «πράσινο» σχήμα.

Ο ουδέτερος, ανεξάρτητος και μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός GREEN AWARD, στην διάρκεια αυτής της 25 ετών πορείας του, έχει επιτύχει την αναγνώριση και υποστήριξη διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών και φορέων, όπως είναι οι INTERTANKO, OCIMF, BIMCO και άλλοι, όντας συνώνυμος με την ποιότητα στη ναυτιλία.

 

(newmoney.gr)