Εντυπωσιακό άλμα στο συν 300% κατέγραψαν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Κίνα, την τελευταία οκταετία, σύμφωνα με στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Ινστιτούτου Μελετών Ενέργειας της Οξφόρδης.

Η έκθεση με τίτλο «Η πρόβλεψη για το φυσικό αέριο και το ΥΦΑ στην Κίνα στον πόλεμο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», κατέδειξε ότι η Κίνα εισήγαγε 9,46 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (LNG) LNG το 2010. Είναι αξιοσημείωτο ότι η τάση για χρήση LNG αυξήθηκε στην Κίνα, σε ετήσια βάση και ανήλθε στα 39,59 δισ. κυβικά μέτρα το 2017, δηλαδή, ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 318,5%, σε σύγκριση με τα επίπεδα των εισαγωγών της, το 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ασιατική χώρα η οποία προσπαθεί μετ επιτάσεως, να αντικαταστήσει τον άνθρακα με το καθαρότερο φυσικό αέριο, θα καταναλώσει ακόμη περισσότερο φυσικό αέριο κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η έκθεση έδειξε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 σημειώθηκε αύξηση άνω του 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και εάν οι υφιστάμενοι τερματικοί σταθμοί στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνεχίσουν να λειτουργούν σε συνθήκες σχεδόν πλήρους χωρητικότητας, όπως συνέβη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, οι συνολικές εισαγωγές, το τρέχον έτος, θα ανέλθουν σε περίπου 50 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δηλαδή, αύξηση 26,3% από το 2017.

Το ινστιτούτο σημείωσε, τέλος, ότι η Κίνα διαθέτει 19 τερματικούς σταθμούς επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου, που λειτουργούν από τον Αύγουστο του 2018 και έχουν ετήσια ικανότητα παραλαβής ύψους, περίπου, 59,6 εκατομμυρίων τόνων.