Έμμεσες πλην Σαφείς Απειλές Κατά Ελλάδας και Κύπρου από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας - Κακομαθημένες από την Ε.Ε. οι Δύο Χώρες!

Έμμεσες πλην Σαφείς Απειλές Κατά Ελλάδας και Κύπρου από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας - Κακομαθημένες από την Ε.Ε. οι Δύο Χώρες!
energia.gr
Τρι, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 16:09

Η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει από τα στρατηγικά συμφέροντά της στους υδρογονάνθρακες, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε εμφατικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Οπως μεταδίδει το Sigmalive.gr, σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή τις εργασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Άγκυρας για το 2019, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι: "οπωσδήποτε, δεν θα επιτρέψουμε τις πρωτοβουλίες που επιχειρούν σε βάρος της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας, οι οποίοι είναι κακομαθημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση."!

«Σε αυτό το θέμα, μαζί με την αποφασιστικότητά μας, τις διπλωματικές μας προσπάθειες, δείχνουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη και την πολιτική μας στην ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει ότι για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, συνεχίζονται οι λεπτομερείς σεισμικές έρευνες με τα τουρκικά πλοία. «Ύστερα από αυτές τις σεισμικές έρευνες χρησιμοποιούμε το εθνικό μας γεωτρύπανο, τον Πορθητή, που παραλάβαμε στις 30 Οκτωβρίου, για να πραγματοποιήσουμε γεωτρήσεις στα ρηχά και τα βαθιά θαλάσσια νερά. Μετά τον Πορθητή, θα συμπεριληφθεί στο νηολόγιό μας και το δεύτερο γεωτρύπανό μας, στις αρχές του 2019», αποκάλυψε.