Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν θα γυρίσουν μπούμερανγκ στις ΗΠΑ και θα πλήξουν συνολικά τη Δύση προειδοποιεί ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί

Σε διάγγελμά του, που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση, διεμήνυσε πως εάν οι κυρώσεις λυγίσουν το Ιράν η Δύση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» ναρκωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Προειδοποιώ όσους επιβάλλουν κυρώσεις πως εάν πληγεί η ικανότητα του Ιράν να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών και την τρομοκρατία, τότε αυτοί δεν πρόκειται να νοιώθουν ασφαλείς από ένα επικείμενο τσουνάμι από ναρκωτικά, αιτούντες ασύλου, βόμβες και τρομοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε τα περί «οικονομικού πολέμου» και «οικονομικής τρομοκρατίας» εκ μέρους των ΗΠΑ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην συμπλεύσει με την Ουάσιγκτον, αλλά να σεβαστεί την πολυμερή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. 

Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Σαρίφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πωλούν τεράστιες ποσότητες όπλων  στη Μέση Ανατολή, μετατρέποντάς την σε μία «πυριτιδαποθήκη».

(από naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters)