Στις 10/11/2018 στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για τα 65 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ στην Ελλάδα. Παρευρέθηκαν περίπου 300 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων το σύνολο των εργαζομένων, συνεργάτες της Εταιρείας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, εμπορικού και πολιτικού κόσμου, τιμώντας με την παρουσία τους την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Η ιστορία της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ξεκινάει όταν το 1953 ο Ευρωπαϊστής  Καθηγητής Ιωσήφ Κωνσταντίνος Δραγάν αντιλαμβανόμενος την μεγάλη δυναμική του υγραερίου, ενός αγνώστου ενεργειακού προϊόντος  την εποχή εκείνη, κάνει το μεγάλο βήμα και ιδρύει την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αναπτύσσεται ραγδαία στο πέρασμα των χρόνων και γίνεται μέρος της καθημερινότητας του κόσμου. Μπαίνει στα σπίτια πολλών οικογενειών, τροφοδοτεί με υγραέριο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πρατήρια υγραεριοκίνησης.

Με πλήθος φιαλών, δεξαμενών και πρατηρίων υγραεριοκίνησης, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ προσφέρει ασφαλείς, άμεσες και εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες που χαίρουν της εκτίμησης όλων των πελατών της.

Το Μάρτιο του 2010 η Daniela Veronica Gusa de Dragan ιδρύει στο Μιλάνο την εταιρεία VERONIKI HOLDING ως ενιαία δομή συντονισμού του Ομίλου ΔΡΑΓΑΝ μέλος της οποίας γίνεται η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.

Η VERONIKI HOLDING είναι ένας πολυεθνικός Όμιλος με ανθρώπινο δυναμικό που υπερβαίνει τα 1.300 άτομα με παρουσία μέσω 32 Εταιρειών σε 9 ευρωπαϊκές  χώρες, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Σερβία, Ισπανία και Γαλλία. Ο τομέας του υγραερίου αποτελεί τον πυρήνα δραστηριοτήτων του Ομίλου, ενώ σημαντικές είναι οι δραστηριότητες στον τομέα του Real Estate, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Υγείας, στον Ναυτιλιακό Τομέα και στον τομέα Ανακύκλωσης Πλαστικών Υλών.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες του Ομίλου, οι οποίες είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η παροχή άμεσων λύσεων στις ανάγκες των πελατών και η ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτήν οφείλεται αυτή η μακρά και επιτυχημένη πορεία της όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας της.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αποτελείται από τους Στέφανο Μεντζέλο (Γενικό Διευθυντή), Αναστάσιο Μυλωνά (Διευθυντή Εκμετάλλευσης & Τεχνικών Υπηρεσιών), Ευστάθιο Καμπισιούλη (Εμπορικό Διευθυντή) και Γεώργιο Παπαδάκο (Οικονομικό Διευθυντή).

Με τη συμβολή ενός καλά οργανωμένου και εξαπλωμένου δικτύου πώλησης που εφοδιάζεται από 12 Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης, Διακίνησης & Εμφιάλωσης Υγραερίου σε στρατηγικά σημεία (Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο και Ρόδο), εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών σε οποιοδήποτε σημείο της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας. Οι νησιωτικές Εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ τροφοδοτούνται μέσω των 2 υγραεριοφόρων δεξαμενόπλοιων των ναυτιλιακών εταιρειών του Ομίλου, Βερονίκη III και Βερονίκη IV.

Η εταιρεία έχει εξέχουσα παρουσία στην αγορά, είναι μία δυναμική και πρωτοποριακή επιχείρηση με ανθρώπινο δυναμικό 200 ατόμων και με κύκλο εργασιών που άγγιξε τα 110 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Διαχρονικά από το 1953 μέχρι σήμερα η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει ριζώσει στην συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι την εμπιστεύονται και την προτιμούν, κατάφερε δε κάτι πολύ σπάνιο, να ταυτίσει  το όνομά της με το υγραέριο στην Ελλάδα.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ σήμερα επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην ευρύτερη αγορά της ενέργειας, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα προμήθειας Φυσικού Αερίου & Ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδιάζοντας παράλληλα την ανάπτυξη έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και δικτύου ιδιόκτητων πρατηρίων υγρών καυσίμων, υγραεριοκίνησης (AutoGas)  και Φυσικού Αερίου (CNG).

Κύριο μέλημα της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι να καταστεί η πλέον αποτελεσματική, σταθερή και φιλική προς το περιβάλλον Εταιρεία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, πάντα με γνώμονα τον Έλληνα Καταναλωτή.