Περιφέρεια Αττικής :Εγκρίθηκε η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητήριου Μαραθώνα

Περιφέρεια Αττικής :Εγκρίθηκε η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητήριου Μαραθώνα
energia.gr
Παρ, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 14:22

Το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητήριου Μαραθώνα, συνολικού προϋπολογισμού 663.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη, Πέτρου Φιλίππου.

Το Κολυμβητήριο βρίσκεται στην πρώην αμερικανική Βάση στη Νέα Μάκρη και αποτελεί μέρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου του Δήμου.

Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας για τη βιώσιμη λειτουργία του, με μείωση του λειτουργικού κόστους, και χρήση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως είναι και η εγκατάσταση ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλίππου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο αποτελείται από δυο θερμαινόμενες κολυμβητικές δεξαμενές, μία ολυμπιακών διαστάσεων με συνολικά 8 διαδρομές και μια κολυμβητική δεξαμενή εκμάθησης μικρών παιδιών. Οι κύριες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου είναι η κολυμβητική δεξαμενή συνολικής επιφάνειας 1.050 μ. και το κτίριο αποδυτηρίων και χώρων εξυπηρέτησης κοινού, με επιφάνεια θερμαινόμενων χώρων περίπου 150 τ.μ.

Το έργο αφορά την εφαρμογή μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης με την εγκατάσταση ενός Ενεργειακά Βελτιωμένου Υβριδικού Συστήματος Θέρμανσης της κολυμβητικής δεξαμενής, ενώ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης θα εγκατασταθεί ηλιακό σύστημα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας και, επίσης, θα τοποθετηθούν περιμετρικά της κολυμβητικής δεξαμενής ανεμοπετάσματα καθώς και ισοθερμικό κάλυμμα κατά τις ώρες που αυτή δεν λειτουργεί.