Γαλλία: Ακυρώνεται η Αύξηση της Φορολογίας στα Καύσιμα Υπό το Βάρος της Διαμαρτυρίας των «Κίτρινων Γιλέκων»

Γαλλία: Ακυρώνεται η Αύξηση της Φορολογίας στα Καύσιμα Υπό το Βάρος της Διαμαρτυρίας των «Κίτρινων Γιλέκων»
energia.gr
Πεμ, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 09:10

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι η κυβέρνηση της χώρας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα -την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες- υπό το βάρος της διαμαρτυρίας του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα χθες από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.