Η Συνάντηση Τραμπ με Στελέχη των Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών Είναι Ανεξάρτητη από τις Συνομιλίες ΕΕ - ΗΠΑ

Η Συνάντηση Τραμπ με Στελέχη των Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών Είναι Ανεξάρτητη από τις Συνομιλίες ΕΕ - ΗΠΑ
energia.gr
Τετ, 5 Δεκεμβρίου 2018 - 14:41

Οι συζητήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, χθες στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να θεωρηθεί ότι διεξάχθηκαν ανεξάρτητα από τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες έγιναν για επιχειρηματικούς λόγους και ότι το κλίμα ήταν καλό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τραμπ πίεσε τα υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ την ώρα που ο Λευκός Οίκος εξετάζει την πιθανότητα επιβολής νέων δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα. Τα στελέχη των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών απάντησαν στον Τραμπ ότι σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ αλλά προειδοποίησαν ότι δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η ένωση γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA ανέφερε ότι οι συζητήσεις αυτές επικεντρώθηκαν στα σχέδια των εταιριών για τις ΗΠΑ και δεν αφορούσαν εμπορικά ζητήματα.

«Είναι μια καλή ένδειξη όταν υπάρχει διάλογος σε περιόδους συγκρούσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της VDA Μπέρναρντ Μάτες.