Οι Έρευνες Υδρογονανθράκων και η Ενεργειακή Θωράκιση της Κύπρου στο Επίκεντρο του 6ου Ενεργειακού Συμποσίου

Οι Έρευνες Υδρογονανθράκων και η Ενεργειακή Θωράκιση της Κύπρου στο Επίκεντρο του 6ου  Ενεργειακού Συμποσίου
energia.gr
Πεμ, 15 Νοεμβρίου 2018 - 15:46

Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου και της περιοχής μας  καθιστούν ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό το 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία στην Κύπρο. Τις εργασίες του 6ου Ενεργειακού Συμποσίου θα ανοίξει με βαρυσήμαντη ομιλία του  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης

Ο Κύπριος ηγέτης αναμένεται να αναφερθεί στα επόμενα βήματα της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα και τις προσπάθειες που καταβάλλει σήμερα η Κυβέρνηση του τόσο για την προώθηση των ερευνών υδρογονανθράκων, για την ενεργειακή θωράκιση της Μεγαλονήσου όσο και για τη μετάβαση της Κύπρου στο νέο ενεργειακό περιβάλλον βάσει των στόχων της Ε.Ε.

Επίσης, στο Συμπόσιο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, οι Πρόεδροι της ΡΑΕΚ, της ΔΕΦΑ και της ΑΗΚ, εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών ενέργειας, ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και άλλοι ειδικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν με στοχευμένες ομιλίες και παρεμβάσεις τους οι :

κ. Δημήτρης Φεσσάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, κ. Μάριος Βαλιαντής, Πρόεδρος Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης, κ. Ρομπέρτος Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός  Σύμβουλος, Energean Oil & Gas Μέλος Δ.Σ και ΙΕΝΕ, Δρ. Charles Ellinas, CEO & Founder, EC Natural Hydrocarbons Company Ltd, κα. Δέσποινα Σεργίδου, Καθηγήτρια στο Cyprus Institute, κ. Ανδρέας Μαραγκός, Πρόεδρος, Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (AHK), κ. Νάσος Κτωρίδης, Πρόεδρος ΔΕΗ-Quantum Energy κ.α.

Το Συμπόσιο θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στις τελευταίες εξελίξεις για τις έρευνες φυσικού αερίου, στη δημιουργία αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων, στην αγορά ηλεκτρισμού και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (MTE). Το Συμπόσιο αναμένεται να παρακολουθήσουν ξένοι πρέσβεις στην Κύπρο, κρατικοί αρμόδιοι, παράγοντες της ενεργειακής αγοράς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και άλλοι.

Το Συμπόσιο οργανώνεται για 6η συνεχή φορά από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία Επικοινωνίας fmw financial media way. Εκ μέρους του ΙΕΝΕ θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Συμποσίου με ομιλίες και παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Κωστής Σταμπολής και ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου μπορούν να βρουν όλα τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης (http://cyprusenergysymposium.com), ενώ για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22342005.