Την Προοπτική Κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού στη Σαουδική Αραβία Εξετάζει η Rosatom

Την Προοπτική Κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού στη Σαουδική Αραβία Εξετάζει η Rosatom
energia.gr
Πεμ, 15 Νοεμβρίου 2018 - 08:56

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, σε έγγραφα συμφωνίας που έχει συντάξει η εμπορική εταιρεία της Rosatom, Technabexport (με την εμπορική ονομασία Tenex), αναφέρεται ότι το υπό μελέτη έργο θα διαθέτει αρχικά δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ενώ εν συνεχεία θα επεκταθεί με την προσθήκη ακόμη δύο αντιδραστήρων.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2018, η Rosatom κατέθεσε αίτηση συμμετοχής σε διαγωνισμό για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σαουδική Αραβία με δύο πυρηνικού αντιδραστήρες.

Τον Οκτώβριο, ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας, Αλεξέι Λιχατσόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS ότι η Rosatom ευελπιστεί να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν το 2020.

H Σαουδική Αραβία προγραμματίζει να κατασκευάσει έως το 2030, 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.