Aλλαγή σελίδας στην κορυφή της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla, μετά την αναγκαστική αποχώρηση του αμφιλεγόμενου ιδρυτή της, Έλον Μάσκ από τη θέση του προέδρου


Η Ρόμπιν Ντένχολμ θα αντικαταστήσει τον Ελον Μασκ στην προεδρία της Tesla. Πριν από ένα μήνα ο δισεκατομμυριούχος αποσύρθηκε από τη θέση, στο πλαίσιο του συμβιβασμού του με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

H εταιρεία έπρεπε έως τις 13 Νοεμβρίου να έχει καλύψει τη θέση. Ο διακανονισμός με την SEC προβλέπει ότι ο Μασκ μπορούσε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, αλλά όχι πρόεδρος. 

Το περασμένο καλοκαίρι ο Έλον Μασκ ανακοίνωνε μέσω Twitter, ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση», για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο, με τιμή μετοχής στα 420 δολάρια. Ακολούθησε μήνυση σε βάρος του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία τον κατηγόρησε για απάτη.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε για να μάθει», ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν προέβη στις συγκεκριμένες αναφορές, προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter.

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά τη μήνυση της SEC, με αποτέλεσμα να χαθούν 7 δισ. δολαρίων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Jay Clayton με ανακοίνωσή του δήλωσε, τότε, ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.