Ο Τραμπ Δηλώνει ότι Ελπίζει σε Συνεργασία με τους Δημοκρατικούς Μετά το Αποτέλεσμα των Ενδιάμεσων Εκλογών

Ο Τραμπ Δηλώνει ότι Ελπίζει σε Συνεργασία με τους Δημοκρατικούς Μετά το Αποτέλεσμα των Ενδιάμεσων Εκλογών
energia.gr
Τετ, 7 Νοεμβρίου 2018 - 19:54

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών

Όπως επισήμανε, έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα τόνισε ότι η ήττα Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιπλέον, δήλωσε ότι θα μπορούσε να τερματίσει ανά πάσα στιγμή τις έρευνες του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν.

Παράλληλα εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε την ελπίδα για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς σε σειρά τομέων, όπως την υγεία και τις υποδοχές, όπου η επίτευξη συμβιβασμών είναι εφικτή.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στον Αμερικανικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους Ρεπουμπλικάνους που απέφυγαν να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία μαζί του και οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αναφερόμενος κατ’ όνομα στους υποψηφίους.

Τέλος, διαμήνυσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι "χρειαζόμαστε το τείχος".

Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει μια "παράλυση" της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους.