Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom και η αυστριακή OMV AG υπέγραψαν συμπληρωματική συμφωνία, βάσει της οποίας προβλέπεται η αύξηση του όγκου των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Αυστρία, πέραν του ήδη συμπεφωνημένου 1 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ και τον πρόεδρο της OMV AG, Ράϊνερ Ζέελε στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου.

«Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Αυστρία αυξάνονται θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο δεκάμηνο του 2018, οι πωλήσεις προς την Αυστρία υπερέβησαν κατά 30% τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2017, φθάνοντας τα 8,8 δισ. κυβικά μέτρα», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η συμπληρωματική συμφωνία επιβεβαιώνει τη μεγάλη ζήτηση ρωσικού φυσικού αερίου εκ μέρους των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Από την πλευρά του, ο Ράϊνερ Ζέελε επισήμανε ότι η ζήτηση σε φυσικό αέριο εξακολουθεί να αυξάνεται, εξαιτίας του ότι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αντικαθιστούν το λιγνίτη, η εξόρυξη του οποίου μειώνεται στην Ευρώπη. «Αυξάνοντας τις πωλήσεις φυσικού αερίου στο Μπαουμγκάστεν της Κάτω Αυστρίας, συνεισφέρουμε στις εγγυήσεις που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια, τόσο της Αυστρίας, όσο και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», πρόσθεσε ο Ζέελε.