Κόντρα στις Αποφάσεις Τραμπ, η Βόρεια Καρολίνα Εντάσσεται στη Συμφωνία του Παρισιού

Κόντρα στις Αποφάσεις Τραμπ, η Βόρεια Καρολίνα Εντάσσεται στη Συμφωνία του Παρισιού
energia.gr
Παρ, 2 Νοεμβρίου 2018 - 19:54

Η Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, αποφασίζοντας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία. Η κίνηση γίνεται μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή, ο τυφώνας Φλόρενς

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης Ρόι Κούπερ υπέγραψε τη σχετική εκτελεστική εντολή, την Δευτέρα και υποσχέθηκε τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της πολιτείας, κατά 40%, έως το 2025, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005. Η Βόρεια Καρολίνα αποτελεί την 18η αμερικανική πολιτεία που υπογράφει τη λεγόμενη «Αμερικανική Κλιματική Συμμαχία», η οποία δεσμεύει τα μέλη της να υποστηρίξουν της Συμφωνία του Παρισιού, παρακολουθώντας την πρόοδό τους, καθώς εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα θα υποστηρίξει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 και θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Αμερικανικής Κλιματικής Συμμαχίας», αναφέρει το εκτελεστικό διάταγμα με αριθμό 80.

Τον περασμένο μήνα, ο τυφώνας Φλόρενς έφτασε στην βόρεια Καρολίνα αφότου η θέρμανση των ωκεάνιων υδάτων του επέτρεψε να σχηματιστεί γρήγορα και να κατευθυνθεί προς τις ακτές, σταματώντας εκεί και εξαπολύοντας τεράστιες ποσότητες βροχόπτωσης, κοστίζοντας της ζωή σε 53 άτομα και προκαλώντας ζημιές άνω των 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μια ισχυρή οικονομία καθαρής ενέργειας καταπολεμά την κλιματική αλλαγή δημιουργώντας παράλληλα καλές θέσεις εργασίας και ένα υγιές περιβάλλον», δήλωσε ο Κούπερ. «Με ιστορικές καταιγίδες να μαστίζουν την πολιτεία μας, πρέπει να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και να μειώσουμε τις επιπτώσεις των μελλοντικών φυσικών καταστροφών», πρόσθεσε.