ΕΛΠΕ: Ανακατασκευή της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου

ΕΛΠΕ: Ανακατασκευή της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου
energia.gr
Παρ, 12 Οκτωβρίου 2018 - 08:56

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια του έργου «Ανακατασκευή της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου» του δήμου Δέλτα που ολοκληρώθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ‘Ελληνικά Πετρέλαια’.

Η έκταση που αναπλάστηκε είναι συνολικού εμβαδού 2.270 τ.μ., ενώ το έργο περιελάμβανε την ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, καθώς και της αλέας. Στην παιδική χαρά τοποθετήθηκαν έξι καινούργια, πιστοποιημένα, παιχνίδια και κατασκευάστηκε ξύλινη περίφραξη για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ στο γήπεδο μπάσκετ δημιουργήθηκε νέο αθλητικό δάπεδο και επισκευάστηκε ο εξοπλισμός.

Παράλληλα, διαμορφώθηκαν διαβάσεις για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο χώρο και έγιναν εργασίες αποκατάστασης των χώρων πρασίνου καθώς και των δικτύων ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης.

Όπως επισημαίνουν τα ΕΛΠΕ, το έργο υλοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, με πρόβλεψη πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα ελέγχου "Octocert". H ανακατασκευή είναι ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία του δήμου Δέλτα, καθώς προσφέρει ένα ασφαλές υπαίθριο περιβάλλον κατάλληλο για παιχνίδι, ξεκούραση, διασκέδαση και άθληση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Χριστόφορος Αντώτσιος, διευθυντής βιομηχανικών εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και άλλα διευθυντικά στελέχη του ομίλου.

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευ. Φωτόπουλος, τόνισε: «Τα εγκαίνια της σημερινής παιδικής χαράς που εντάσσονται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΠΕ, είναι μια από τις πολλές τους δράσεις στον δικό μας δήμο. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει και άλλα έργα, όπως εργαστήρια φυσικών επιστημών, φωτοβολταϊκά στα σχολεία, πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολικές μονάδες, ενίσχυση αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών δομών».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΒΕΘ, Χρ. Αντώτσιος, επεσήμανε: «Στόχος του ομίλου είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους των όμορων δήμων, υλοποιώντας σειρά δράσεων για την κοινωνία, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στη νέα γενιά, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, αλλά και με πολλά έργα υποδομής όπως η διαμόρφωση της πλατείας που εγκαινιάζουμε σήμερα».

Ο όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης «360o Ενέργειες» υλοποιεί σειρά δράσεων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και έργα υποδομής στους όμορους με τις εγκαταστάσεις του δήμους, με κεντρικό άξονα τις βιώσιμες πόλεις και το περιβάλλον. Κατά την τελευταία τριετία έχουν παραδοθεί προς χρήση από τις τοπικές κοινωνίες, συνολικά πέντε παιδικές χαρές και δύο γήπεδα μπάσκετ.