Οι τεράστιοι όγκοι αστικών αποβλήτων στην Αντίς Αμπέμπα ώθησε τον Αιθίοπα επιχειρηματία Samuel Alemayehu στο να επενδύσει 120 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει τη λύση που θα ανακούφιζε τα εκατομμύρια των πολιτών της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας και θα τους παρείχε, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα πρόσβασης σε καθαρή ενέργεια

Έτσι, κατασκεύασε το εργοστάσιο Reppie που καλύπτει το 30% των ενεργειακών αναγκών της Αντίς Αμπέμπα, την ώρα που αποτεφρώνει το 80% των απορριμάτων της πόλης, με την καύση 1.400 τόνων αστικών αποβλήτων ημερησίως. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, ώστε τα απορρίμματα καλύπτουν έκταση ίση με 36 γήπεδα ποδοσφαίρου! Τα διαρρέοντα απόβλητα από την περιοχή έχουν μολύνει τους ποταμούς που βρίσκονται πλησίον, ενώ τα απόβλητα καθαυτά, παράγουν μεθάνιο, που θεωρείται ένα από τα πλέον επικίνδυνα αέρια του θερμοκηπίου. Ο χώρος υγειονομικής ταφής είναι, επίσης, πολύ ασταθής. Το 2017, στη διάρκεια κατολίσθησης, έχασαν τη ζωή τους 114 άνθρωποι, σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. 

Το εργοστάσιο , το οποίο πληροί τα πρότυπα εκπομπών της ΕΕ, έχει σχεδιαστεί για να λύσει και τα δύο προβλήματα.

Το εργοστάσιο αποτεφρώνει τα σκουπίδια της πρωτεύουσας σε θερμοκρασίες που φθάνουν μέχρι και 1.800 βαθμούς Κελσίου και τα μετατρέπει σε 185 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν μια σύγχρονη υποδομή πολλαπλών χρήσεων για τις αφρικανικές μεγαλουπόλεις, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία, η οποία θα τους επιτρέψει να απορρίψουν τα απόβλητα, να παράγουν βιώσιμη ενέργεια, να καθαρίσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν το νερό και να ανακυκλώνουν πολύτιμους πόρους, ταυτόχρονα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά έχουν βρίσκονται σε μία εγκατάσταση, σε απόσταση ασφαλείας εντός των ορίων της πόλης», δήλωσε ο Samuel Alemayehu.