Με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η δανική Vestas συνεργάστηκε με την επίσης δανική Lego για τη δημιουργία ενός καινούριου παιδικού παιχνιδιού, της Vestas Wind Turbine.

Πρόκειται για μια πλήρως λειτουργική ανεμογεννήτρια, ύψους 91 εκατοστών, με προσαρμοζόμενα πτερύγια, προβολείς για να προειδοποιεί αεροσκάφη και αυτόματη κίνηση. Μπορεί να κατασκευαστεί με τα 826 κυβάκια Lego που περιέχονται στη συσκευασία της και συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό κόκκινο σπιτάκι, τρεις μικρές φιγούρες υπαλλήλων της Vestas που συντηρούν την ανεμογεννήτρια, ακόμη και ένα σκυλάκι.

Το νέο αυτό παιχνίδι ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Climate Week της Νέας Υόρκης, ενώ, όπως τονίστηκε από τους κατασκευαστές, τα κυβάκια είναι από πλαστικό με βάση φυτικές ίνες.

Ο Τιμ Μπρουκς, αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας στη Lego, δηλώνει ότι ο όμιλος ελπίζει ότι έως το 2025 οι συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας θα είναι αποκλειστικά από βιώσιμα υλικά και έως το 2030 το ίδιο θα είναι και τα ίδια τα προϊόντα.

«Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και έχουμε δεσμευθεί για κλιματικές δράσεις και για χρήση βιώσιμων υλικών στα προϊόντα και τις συσκευασίες. Η ανεμογεννήτρια είναι τα πρώτα βήματά μας στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών μας και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει τα παιδιά που θα την κατασκευάσουν να μάθουν για την ανανεώσιμη ενέργεια», τόνισε ο Μπρουκς.