Ο Ντόναλντ Τραμπ Εξακολουθεί να Πιέζει για Μείωση των Πετρελαϊκών Τιμών -Νέο tweet!

Ο Ντόναλντ Τραμπ Εξακολουθεί να Πιέζει για Μείωση των Πετρελαϊκών Τιμών -Νέο tweet!
energia.gr
Πεμ, 20 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:47

Αξιωματούχοι των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν εντός του σαββατοκύριακου με τις χώρες - παραγωγούς που δεν συμμετέχουν στο καρτέλ, με προεξάρχουσα τη Ρωσία, για να συζητήσουν τα επίπεδα της παραγωγής για το επόμενο διάστημα

Επίθεση κατά των πετρελαιοπαραγωγών χωρών της Μέσης Ανατολής εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, καλώντας τον OPEC να μειώσει άμεσα τις τιμές του αργού πετρελαίου, επικαλούμενος τη στρατιωτική προστασία που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις χώρες του Κόλπου.

"Προστατεύουμε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν θα ήταν ασφαλείς για πολύ χωρίς εμάς και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να πιέζουν για όλο και υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο! Θα το θυμόμαστε. Το μονοπώλιο του OPEC πρέπει να μειώσει τις τιμές άμεσα!", ανέφερε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. σε ανάρτησή του, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. 

To αμερικανικό αργό πετρέλαιο του Δυτικού Τέξας (WTI) σημείωσε μικρή πτώση μετά τη δημοσίευση του tweet, αν και κατέγραφε άνοδο ύψους 0,2%, σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματός του, χθές, στα 70,91 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο αναφοράς Brent της Βόρειας Θάλασσας, κατέγραφε πτώση 11 σεντς,  ή ποσοστό 0,2%, και κινούταν στην περιοχή των 79,29 δολαρίων το βαρέλι.

Αξιωματούχοι των χωρών - μελών του ΟPEC| έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο, με τους ομολόγους του των χωρών που δεν συμμετέχουν στο διεθνές καρτέλ, με προεξάρχουσα τη Ρωσία, για να συζητήσουν τα επίπεδα της παραγωγής για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την τελευταία σύνοδο του οργανισμού πριν τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις Η.Π.Α., όταν αναμένεται να ανανεωθεί το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της αμερικανικής Γερουσίας.