Η ΕΥ καταγράφει οκτώ συνεχείς χρονιές ισχυρής ανάπτυξης. Εικοσιμία εξαγορές και τέσσερις νέες συμμαχίες παγκοσμίως το 2018 επεκτείνουν τους πόρους και τις δυνατότητες της. Επενδύσεις ενός δισ. δολαρίων τα επόμενα δύο οικονομικά έτη ενισχύουν τις τεχνολογικές της δυνατότητες. Η ΕΥ αφιερώνει πάνω από μισό δισ. δολάρια ετησίως, παγκοσμίως, για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της

Συνολικά έσοδα 34,8 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, ανακοίνωσε η ΕΥ για το οικονομικό έτος 2018 (ΟΕ18), το οποίο έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο. Τα φετινά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4% σε τοπικό νόμισμα και κατά 11% σε δολάρια ΗΠΑ, σε σχέση με το προηγούμενο ΟΕ. Όλοι οι τομείς υπηρεσιών και όλες οι γεωγραφικές περιοχές της EY σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών από την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου Vision 2020 το 2013, η EY έχει πετύχει ισχυρή μέση ετήσια ανάπτυξη 8,5%. κόσμο. 

Η καινοτομία και η τεχνολογία μετασχηματίζουν παραδοσιακές υπηρεσίες της ΕΥ και ενισχύουν την ανάπτυξη. Η EY επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία για να μετασχηματίσει και να ενισχύσει τις παραδοσιακές, αλλά και τις νέες υπηρεσίες της σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των καινοτομιών που χρησιμοποιούν το blockchain, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA). Το ΟΕ18, η EY διπλασίασε τον αριθμό των έργων blockchain που ανέλαβε και παρουσίασε μια σειρά πρωτοποριακών λύσεων και πιλοτικών προγραμμάτων.

Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες της EY «τρέχουν» ένα πιλοτικό πρόγραμμα με βάση την τεχνολογία blockchain, το EY Blockchain Analyzer, το οποίο ενισχύει τη δυνατότητα διεξαγωγής εμπεριστατωμένων αξιολογήσεων των επιχειρηματικών συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα.

Παράλληλα, η EY συνεργάστηκε με τη Microsoft, την Guardtime, αλλά και τον Δήμο της Βιέννης, σε πρωτοποριακές λύσεις και προγράμματα blockchain. Στο πλαίσιο των επενδύσεων στην καινοτομία, η EY θα δαπανήσει κατά τα επόμενα δύο οικονομικά έτη ένα δις δολάρια σε λύσεις και δυνατότητες νέας τεχνολογίας, σε τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο κυβερνοχώρος, η διαχείριση κινδύνων, η ψηφιακή φορολογία και οι ψηφιακοί έλεγχοι.

Το μέλλον της εργασίας
Επιδιώκοντας να είναι η κορυφαία εταιρεία ως προς την πρόσληψη και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, η ΕΥ συνεχίζει να μετασχηματίζει την προσέγγισή της στο ανθρώπινο ταλέντο, παρέχοντας ουσιαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και επιτρέποντας στους ανθρώπους της να αναπτύσσουν περιζήτητες δεξιότητες. Κατά το ΟΕ18, σχεδόν δύο εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στην εταιρεία, ενώ περισσότερα από 65.000 άτομα εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΥ. Σήμερα, η ΕΥ απασχολεί πάνω από 20.000 στελέχη με ειδίκευση σε θέματα data & analytics και περισσότερους από 2.000 επιστήμονες δεδομένων.

Επιπλέον, η εταιρεία επενδύει περίπου 500 εκατ. δολάρια και πάνω από 13 εκατ. ώρες στην εκπαίδευση των στελεχών της ετησίως. Συνολικά, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 5,7%, ξεπερνώντας τα 260.000 άτομα παγκοσμίως. Κατά το ΟΕ18, 747 άτομα προήχθησαν σε εταίρους, ενώ περισσότερα από 400 νέα στελέχη εντάχθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας ως εταίροι. Παράλληλα, η εκπροσώπηση των γυναικών στο Global Executive, το ανώτατο διοικητικό όργανο της ΕY, ξεπέρασε φέτος το
26%.

Η EY εξακολουθεί να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως ως προς την κουλτούρα της σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό. Παραμένει στην πρώτη θέση ως ελκυστικότερος εργοδότης στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών μεταξύ των φοιτητών επιχειρηματικών σχολών παγκοσμίως, με βάση την ετήσια κατάταξη της Universum, “World’s Most Attractive Employer”. Παράλληλα, η EY συμπεριελήφθη στο πρώτο “Top 50 Hall of Fame” A member firm of Ernst & Young Global Limited της DiversityInc, αναγνωρίζοντας τις εταιρικές αξίες, την κουλτούρα και τη μακροχρόνια δέσμευση της ΕΥ στη στήριξη της διαφορετικότητας.

Οικοδομώντας έναν καλύτερο κόσμο
Η EY είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με κινητήριο δύναμη τον σκοπό του: την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Εκπληρώνουμε αυτόν τον σκοπό βοηθώντας τις
κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες διεθνώς να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Κατά το ΟΕ18, η EY επένδυσε σχεδόν 125 εκατ. δολάρια σε έργα που αφορούσαν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, ενώ οι άνθρωποί της προσέφεραν εθελοντικά 740.000 ώρες σε διάφορες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, παρατηρεί: «Τα φετινά παγκόσμια αποτελέσματα της ΕΥ μας κάνουν για ακόμα μία χρονιά υπερήφανους. Κάθε χρόνο, βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται, όχι μόνο μέσα από τα αποτελέσματα των εσόδων της εταιρείας, αλλά και μέσα από την αναγνώριση της ΕΥ σε πολλά επίπεδα: το περιβάλλον της, την κουλτούρα, την αξία που δίνει στους ανθρώπους της. Νιώθουμε, επίσης, υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μια εταιρεία που προσφέρει στην κοινωνία, βάζοντας το λιθαράκι της στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Στην Ελλάδα, η ΕΥ συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά και να μετασχηματίζεται τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Στη διάρκεια της κρίσης, έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας, φθάνοντας τους 1.100 εργαζόμενους και συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην παραμονή των νέων επιστημόνων στη χώρα μας».