Ηχηρή Προειδοποίηση του Διοικητή της BoE: Η Κίνα Aποτελεί Μεγάλο Κίνδυνο για την Παγκόσμια Οικονομία

Ηχηρή Προειδοποίηση του Διοικητή της BoE: Η Κίνα Aποτελεί Μεγάλο Κίνδυνο για την Παγκόσμια Οικονομία
energia.gr
Τετ, 12 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:52

Το κινεζικό τραπεζικό σύστημα συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ σε συνέντευξή του στο BBC, με αφορμή τη 10η επέτειο από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης

O κ. Κάρνεϋ έκανε ειδική μνεία και στους που αντιμετωπίζει η Βρετανία εξαιτίας του επικείμενου Brexit, την περαιτέρω σημαντική αύξηση στα χρέη των νοικοκυριών και τις κυβερνοεπιθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι για τους κινδύνους αυτούς έχει ήδη προειδοποιήσει η κεντρική τράπεζα.

"Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία είναι οι εξελίξεις στην Κίνα", δήλωσε ο Κάρνεϋ. "Η Κίνα είναι μια μεγάλη πηγή ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία, ένα οικονομικό θαύμα, υπάρχουν πολλά θετικά για να πει κανείς. Την ίδια ώρα όμως, ο χρηματοπιστωτικός τους τομέας έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και χαρακτηρίζεται από τις αγκυλώσεις που παρατηρήθηκαν στην Δύση πριν την τελευταία παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση", πρόσθεσε ο διοικητής της BoE.