Ο Άνθρακας θα Εξακολουθεί να Αποτελεί Βασική Πηγή για την Παραγωγή Ενέργειας

Ο Άνθρακας θα Εξακολουθεί να Αποτελεί Βασική Πηγή για την Παραγωγή Ενέργειας
energia.gr
Τρι, 11 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:24

Η Ινδία διαθέτει άφθονα και οικονομικά αποθέματα άνθρακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να επιτύχει στο στόχο «Ενέργεια για Όλους έως το 2020» με βιώσιμο τρόπο

Η ανάγκη να λειτουργήσει ο πλανήτης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα. Ωστόσο, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις για τη στροφή στην "πράσινη" ενέργεια οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αποδεχτεί ότι η βιωσιμότητα του ενεργειακού μείγματος με άνθρακα, παραμένει στο προσκήνιο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Αυστραλία, της οποίας ο νέος υπουργός Ενέργειας Angus Taylor τόνισε ότι θα μειώσει τις τιμές ενέργειας και η Κίνα η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς άνθρακα.

Στο αενάως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, είναι ενδιαφέρον να εξεταστεί η στάση της Ινδίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διάθεση της να στραφεί στην ανανεώσιμη ενέργεια. 

Η Ινδία διαθέτει άφθονα και οικονομικά αποθέματα άνθρακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την επίτευξη του στόχου «Ενέργεια για Όλους έως το 2020» με βιώσιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδημόνων της αγοράς, η βελτίωση της τεχνολογίας βοήθησε την Ινδία να μειώσει τις εκπομπές Co2 κατά 20,69 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με τις μονάδες παραγωγής με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται στην χώρα και οι συνθήκες ωρίμασαν για να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική με την προσθήκη της ανανεώσιμης ενέργειας και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο τον άνθρακα.

Όπως διαπιστώνεται, ο άνθρακας υπήρξε ένας από τους βασικούς πόρους για την κατανάλωση ενέργειας και θα συνεχίσει να αποτελεί πρωταρχική πηγή ενέργειας στο ορατό μέλλον.