Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεισέφεραν σχεδόν το 20% της συνολικής καθαρής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία που εξέδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΑΠΕ αντιπροσώπευαν το 19,86% της ηλεκτρικής παραγωγής στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με το ποσοστό της πυρηνικής ενέργειας να ανέρχεται σε 19,86%.

Τα στοιχεία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπεριλαμβάνουν τη βιομάζα, τη γεωθερμία, την υδροηλεκτρική, την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια κατέγραψαν ραγδαία άνοδο στο πρώτο μισό του έτους που διανύουμε, κατά 27,6% και 11,2% αντιστοίχως, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Η συμβολή των δύο αυτών πηγών ενέργειας αναλογεί σχεδόν στο ένα δέκατο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού των ΗΠΑ.

Το έτερο σημαντικό στοιχείο της ίδιας έκθεσης είναι το σταδιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του άνθρακα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο άνθρακας αναλογούσε σε ποσοστό 26,93% του ενεργειακού μείγματος της χώρας, δηλαδή, αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα υψηλά ιστορικά του. Συνολικώς,  οι πηγές ορυκτών καυσίμων αντιπροσωπεύουν το 60% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όταν πριν από μόλις μια πενταετία το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο εντυπωσιακό ποσοστό του  68,6%.