Η Tesla αναζητεί στέλεχος το οποίο θα αναλάβει Νο2 της εταιρειας, αναλαμβάνοντας μέρος των αρμοδιοτήτων του προέδρου και CEO Elon Musk, αποφορτίζοντάς τον ταυτόχρονα από την πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τους New York Times

Η αναζήτηση ενός αντι-Μασκ εντάθηκε μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του μέσω Twitter, στις οποίες αναφερόταν στα σχέδιά του για πιθανή έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο και τη χρηματοδότηση που ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει για ένα τέτοιο project, σημειώνουν οι NYT, επικαλούμενοι πηγές τους.

Η ίδια η Tesla σχολίασε το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι "έχουν κυκλοφορήσει πολλές αναληθείς και ανεύθυνες φήμες για το τι συζητείται στο δ.σ. της εταιρείας. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η αφοσίωση του Έλον στην Tesla είναι προφανής".

Ο Μασκ είχε ενημερώσει μέσω Twitter για σχέδιο εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο με τιμή 420 δολαρίων ανά μετοχή, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και αργότερα διευκρίνισε ότι εννοούσε στήριξη από το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας.

 
Την Πέμπτη, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) προχώρησε σε κλήτευση της Tesla για εξηγήσεις σχετικά με τα tweet του επικεφαλής της.

(από www.capital.gr, 17/08/2018)