Αφού Έφερε τα Πάνω-Κάτω στη Διεθνή Σκακιέρα, ο Τραμπ Προτείνει Νέο Καθεστώς για τα Εταιρικά Αποτελέσματα Χρήσης

Αφού Έφερε τα Πάνω-Κάτω στη Διεθνή Σκακιέρα, ο Τραμπ Προτείνει Νέο Καθεστώς για τα Εταιρικά Αποτελέσματα Χρήσης
energia.gr
Παρ, 17 Αυγούστου 2018 - 17:52

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τη SEC να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταργήσει την υποχρέωση δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων ανά τρίμηνο για τις εισηγμένες εταιρείες, σε μία προσπάθεια να χαλαρώσει το πλαίσιο και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις, βάσει της πρότασης του Τραμπ, θα συνεχίσουν βεβαίως να δημοσιεύουν αποτελέσματα, αλλά ανά εξάμηνο

«Μιλάω με ορισμένους από τους κορυφαίους ηγέτες επιχειρήσεων στον κόσμο και τους έχω ρωτήσει τι θα τους βοηθούσε να βελτιώσουν τις επιδόσεις στις ΗΠΑ. Σταματήστε τα τριμηνιαία αποτελέσματα και πηγαίντε σε ένα σύστημα εξαμήνου, μου είπε ένας εξ αυτών. Αυτό θα επέτρεπε μεγαλύτερη ευελιξία και εξοικονόμηση χρημάτων. Έχω ζητήσει από τη SEC να το μελετήσει!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter. 

Η πίεση από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων ανά τρίμηνο είναι ένα θέμα, που έχουν θίξει πολλοί επικεφαλείς εισηγμένων επιχειρήσεων. Ο Ίλον Μασκ μάλιστα το είχε αναφέρει ως μία από τις αιτίες, που τον κάνει να σκέφτεται την έξοδο της Tesla από ο χρηματιστήριο, υποστηρίζοντας ότι καθώς οι επενδυτές απαιτούν ισχυρές επιδόσεις σε τριμηνιαία βάση, υπονομεύονται οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας. 

Ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway και ο Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase έχουν προτείνει στις εταιρείες να αποφεύγουν την δημοσίευση προβλέψεων για τα τρίμηνα, καθώς έτσι εστιάζουν σε βραχυπρόθεσμους στόχους περισσότερο. Ωστόσο το να σταματήσουν τις προβλέψεις για επόμενα τρίμηνα είναι πολύ διαφορετικό από το να σταματήσει και η δημοσίευση αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Κάτι τέτοιο θα ήταν μία πολύ πιο δραστική αλλαγή, που πιθανότατα θα πυροδοτούσε αντιδράσεις από τους μετόχους, που απαιτούν περισσότερη διαφάνεια από τις επιχειρήσεις στις οποίες επενδύουν. 

(naftemporiki.gr)