Το περιβόητο tweet με το οποίο ο Ίλον Μασκ ενημέρωνε για τη σκέψη του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC)

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ η εταιρεία έχει μπει στο ραντάρ της SEC από πέρυσι, με τους ειδικούς να ερευνούν κατά πόσο παραπλάνησε τους επενδυτές για τα προβλήματα στην παραγωγή του Model 3. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η SEC απέδωσε μάλιστα κλήτευση σε έναν εκ των προμηθευτών εξαρτημάτων της Tesla στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας. Υπενθυμίζεται ότι κλήτευση φέρεται να έχουν λάβει και τα διευθυντικά στελέχη της Tesla για το θέμα των σχεδίων εξόδου από το χρηματιστήριο.

Τον περασμένο Οκτώβριο η WSJ έγραφε ότι το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Model 3 ήταν πλήρως εγκατεστημένο κατά το Σεπτέμβριο του 2017, ενώ η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι αρχίζει την παραγωγή του δύο μήνες νωρίτερα, από τον Ιούλιο εκείνου του έτους. Όταν άρχισε η παραγωγή τελικά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπορούν να κατασκευαστούν 1.600 οχήματα μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017 και να φτάσει στα 20.000 το Δεκέμβριο. 

Οι εκτιμήσεις αυτές ήταν πολύ κατώτερες των αρχικών προσδοκιών ένα χρόνο νωρίτερα για 200.000 Model 3 μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.  

naftemporiki. gr