Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni έλαβε νέα άδεια ερευνών για το πεδίο Nour που βρίσκεται στην παραγωγική λεκάνη του Δέλτα του Ανατολικού Νείλου, στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Οι αιγυπτιακές αρχές ενέκριναν τη νέα συμφωνία παραχώρησης με αντικείμενο υπεράκτιες έρευνες υδρογονανθράκων, ανέφερε το δελτίο τύπου της Eni.

«Η άδεια για την πραγματοποίηση ερευνών αφορά στο πεδίο Nour, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χλμ από τις αιγυπτιακές ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, σε νερά βάθους από 50 έως 400 μέτρα και καλύπτει συνολική έκταση 739 τετραγωνικών χιλιομέτρων», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρώτη ερευνητική της γεώτρηση εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η Eni εκμεταλλεύεται την παραχώρηση Nour μέσω της θυγατρικής της IEOC. Η ιταλική εταιρεία κατέχει ποσοστό συμμετοχής 85%, σε συνεργασία με την εταιρεία Tharwa Petroleum Company, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 15%.

Η Eni είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954. Η ιταλική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της χώρας με παραγωγή περίπου 300.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.