Στο Μικροσκόπιο Τριμελούς Επιτροπής της Tesla οι Προτάσεις Musk για Έξοδο από το Χρηματιστήριο

Στο Μικροσκόπιο Τριμελούς Επιτροπής της Tesla οι Προτάσεις Musk για Έξοδο από το Χρηματιστήριο
energia.gr
Τρι, 14 Αυγούστου 2018 - 19:34

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla όρισε τριμελή επιτροπή που απαρτιζεται από στελέχη της εταιρείας, προκειμένου να εξετάσει την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της, Έλον Μασκ, για μια πιθανή έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο, μολονότι, όπως ανέφερε, δεν έχει παρουσιάσει, ακόμη, αναλυτικά τις σκέψεις του

Ο Μασκ ανέφερε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας για τη χρηματοδότηση του σχεδίου εξόδου. Αργότερα, μέσω Twitter, ανέφερε ότι εργάζεται με την εξειδικευμένη στις εξαγορές εταιρεία Silver Lake και με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως συμβούλους του. Η ειδική τριμελής επιτροπή αποτελείται από τα ανεξάρτητα μέλη του δ.σ. Brad Buss, Robyn Denholm και Linda Johnson Rice.

Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι να αναλάβει δράση εκ μέρους του δ.σ. για να εκτιμήσει τις προτάσεις Μασκ ή να αντιπροτείνει λύσεις σε αυτές.

Η Latham and Watkins LLP θα αποτελέσει τον νομικό σύμβουλο της επιτροπής. Η μετοχή της Tesla σημείωνε άνοδο 0,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, δηλαδή, λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall Street.