EIA: Ιστορικό Υψηλό Αναμένεται να Καταγράψει η Παραγωγή Ξηρού Φυσικού Αερίου των ΗΠΑ

EIA: Ιστορικό Υψηλό Αναμένεται να Καταγράψει η Παραγωγή Ξηρού Φυσικού Αερίου των ΗΠΑ
energia.gr
Τετ, 1 Αυγούστου 2018 - 14:51

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου (απαλλαγμένου από υδρογονάνθρακες πέραν του μεθανίου) των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η ΕΙΑ εκτιμά ότι τόσο η παραγωγή, όσο και η κατανάλωση και οι εξαγωγές ξηρού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν την επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% το 2018, ανερχόμενη κατά μέσο όρο σε 81,3 δισ. κυβικά πόδια ξηρού φυσικού αερίου/ημέρα, ενώ και το 2019 οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση στην παραγωγή, η οποία θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 84,5 δισ. κυβικά μέτρα ημερησίως.

Παράλληλα, η κατανάλωση έως το τέλος του 2018 θα αυξηθεί κατά 7% σε 79,7 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως κατά μέσο όρο, ωστόσο το 2019 θα υπάρξει μια ελαφρά μείωση, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τέλος, οι καθαρές εξαγωγές ξηρού φυσικού αερίου θα αγγίξουν το 2018 κατά μέσο όρο τα 2 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός θα διαμορφωθεί σε 5,5 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα.