Η Saudi Aramco σε Προκαταρκτικές Συνομιλίες για την Απόκτηση «Στρατηγικού» Ποσοστού στη SABIC

Η Saudi Aramco σε Προκαταρκτικές Συνομιλίες για την Απόκτηση «Στρατηγικού» Ποσοστού στη SABIC
energia.gr
Σαβ, 21 Ιουλίου 2018 - 11:17

Η Saudi Aramco επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε «πολύ πολύ προκαταρκτικές» συνομιλίες με το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας για να αποκτήσει μέσω μιας ιδιωτικής συναλλαγής «στρατηγικό» ποσοστό στην πετροχημική βιομηχανία Saudi Basic Industries Corporation (SABIC)

Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω πρόσφατων ειδήσεων ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του βασιλείου σκέφτεται να αγοράσει μετοχές στην SABIC, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία πετροχημικών στον κόσμο, από το κρατικό επενδυτικό ταμείο πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco.

«Οι συζητήσεις αυτές είναι προκαταρκτικές και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε τέτοια συναλλαγή. Η Saudi Aramco δεν σχεδιάζει να αποκτήσει μετοχές της SABIC που βρίσκονται στην κατοχή του κοινού», αναφέρει η Saudi Aramco σε δελτίο τύπου.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι αξιολόγησε μια σειρά από ευκαιρίες εξαγοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, «σύμφωνες με τη στρατηγική της εταιρείας να επανεξισορροπήσει το χαρτοφυλάκιο της, εισερχόμενη περαιτέρω στον τομέα της διύλισης και στον πετροχημικό τομέα ειδικότερα».

«Εάν απαιτηθούν περαιτέρω ανακοινώσεις, αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς», ανέφερε.

Η Saudi Aramco είναι μια πλήρως ολοκληρωμένη, διεθνής επιχείρηση πετρελαίου και χημικών προϊόντων, και ένας σημαντικός παραγωγός αργού πετρελαίου και συμπυκνωμάτων.