Ραγδαία Απομείωση των Ρωσικών Επενδύσεων στο Αμερικανικό Χρέος- Ο Τραμπ Μπορεί να Αισθάνεται πιο Ήσυχος

Ραγδαία Απομείωση των Ρωσικών Επενδύσεων στο Αμερικανικό Χρέος- Ο Τραμπ Μπορεί να Αισθάνεται πιο Ήσυχος
energia.gr
Πεμ, 19 Ιουλίου 2018 - 17:13

Η Ρωσία δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον μεταξύ των χωρών που διακρατούν σημαντικό μέρος των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Τον Μάιο, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διακρατούσε αμερικανικά ομόλογα αξίας, μόλις, 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατά συνέπεια δεν συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των 33 μεγαλύτερων κατόχων του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, τον οποίο δημοσιοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Τον Απρίλιο, η Ρωσική Ομοσπονδία βρισκόταν στην 22η θέση, καθώς διακρατούσε αμερικανικά ομόλογα αξίας 48,7 δισ. δολαρίων.

Τον Μάρτιο, η Μόσχα βρισκόταν στη 16η θέση της κατάταξης, διακρατώντας αμερικανικά κρατικά ομόλογα αξίας 96,05 δισ. δολαρίων, ενώ από τον Απρίλιο ως τον Δεκέμβριο του 2017, το ρωσικό κράτος διακρατούσε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους περισσότερων των 100 δισ. δολαρίων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, που δημοσιεύει αυτά τα δεδομένα με δίμηνη χρονική υστέρηση, δεν διευκρίνισε τη θέση που καταλαμβάνει σήμερα η Ρωσία στην κατάταξη των κρατών που κατέχουν αμερικανικό δημόσιο χρέος.

Ερωτηθείς για τη ραγδαία απομείωση των ρωσικών επενδύσεων σε αμερικανικό δημόσιο χρέος, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για επενδυτές και πρόσθεσε ότι η ζήτηση για τα αμερικανικά ομόλογα είναι η υψηλότερη και παραμένει ισχυρή, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ουάσινγκτον διαθέτει τη μεγαλύτερη ρευστότητα, παγκοσμίως.