ΗΠΑ: Απέρριψαν Αίτημα της Plains για Εξαίρεση από τους Δασμούς Ελληνικών Χαλυβδοσωλήνων

ΗΠΑ: Απέρριψαν Αίτημα της Plains για Εξαίρεση από τους Δασμούς Ελληνικών Χαλυβδοσωλήνων
energia.gr
Τετ, 18 Ιουλίου 2018 - 10:15

Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της εταιρείας Plains All American Pipeline να εξαιρεθούν από τους δασμούς οι εισαγωγές χάλυβα από την Ελλάδα για την κατασκευή πετρελαιαγωγού που σχεδιάζει, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο ειδικός τύπος των σωλήνων, για την οποία ζητείται η άδεια εισαγωγής, παράγεται εγχώρια σε «επαρκή και εύλογα διαθέσιμη» ποσότητα, σημείωσε η Διεύθυνση Διεθνούς Εμπορίου του υπουργείου Εμπορίου, συνιστώντας την απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας.

Η Plains, που έχει έδρα το Χιούστον του Τέξας, επανεξετάζει τις επιλογές της για να προσβάλει την απόφαση αυτή, ανέφερε η εταιρεία με δήλωσή της.

«Η επιβολή δασμών σε παραγγελίες χαλυβδοσωλήνων για σχέδια, όπως αυτό, συνιστά φορολόγηση της κατασκευής κρίσιμων ενεργειακών υποδομών στις ΗΠΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η απόφαση του υπουργείου Εμπορίου «είναι μία σημαντική ακούσια συνέπεια της τρέχουσας εμπορικής πολιτικής και θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

 

(enikonomia.gr)