Γερμανική Ηλεκτροκίνηση με Κινεζικό Αποτύπωμα - Η BMW Εξαπλώνεται Περαιτέρω στην Κίνα

Γερμανική Ηλεκτροκίνηση με Κινεζικό Αποτύπωμα - Η BMW Εξαπλώνεται Περαιτέρω στην Κίνα
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Παρ, 13 Ιουλίου 2018 - 18:52

Ο γερμανικός όμιλος BMW διευρύνει την παρουσία του στην αχανή κινεζική αγορά καθώς, παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel, η BMW Group και η Brilliance Automotive Group Holdings υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία - πλαίσιο για περαιτέρω επέκταση της μεταξύ τους κοινοπραξίας, BMW Brilliance Automotive (BBA)

Η BBA αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα των δύο τοπικών εργοστασίων της, σε συνολικά 520.000 οχήματα BMW, για το 2019. Επιπλέον, η ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου BMW iX3 που θα παράγει η BBA, προορίζεται για εξαγωγές σε αγορές εκτός της κινεζικής.

Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017, δηλαδή, αριθμός μεγαλύτερος από ό,τι σε ΗΠΑ και Γερμανία μαζί, που είναι οι αμέσως επόμενες μεγαλύτερες αγορές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημειωτέον ότι τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων της BMW που διατέθηκαν, πέρυσι, στην αγορά  της Κίνας, κατασκευάστηκαν στα εργοστάσια της κοινοπραξίας BBA.

Η τοπική παραγωγή της νέας BMW X3 στην Κίνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όπως είχε προγραμματιστεί και η κλιμάκωσή της αναμένεται για το δεύτερο ήμισυ του τρέχοντος έτους, με την εξέλιξη να υποστηρίζει άμεσα την επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η BMW X3 είναι το έκτο, κατά σειρά, μοντέλο της BMW που παράγεται τοπικά για την Κινεζική αγορά.

Εκτός από τις δύο εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, η BBA διευθύνει, επίσης, μια μονάδα κατασκευής κινητήρων, που περιλαμβάνει εργοστάσιο μπαταριών για τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα της BMW τα οποία κατασκευάζονται στην Shenyang. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών που ελέγχει μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα. Η τοπική παραγωγή του BMW iX3, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της ΒMW, θα ξεκινήσει το 2020 στο Shenyang. Το BMW iX3 που προορίζεται, επίσης, για εξαγωγές σε χώρες εκτός Κίνας θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με συνολική ισχύ 270 ίππων, θα έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων με μόλις μία φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες του θα φορτίζονται σε μόλις μισή ώρα –με χρήση ταχυφορτιστή.

Σήμερα, η BBA ήδη απασχολεί πάνω από 800 ειδικούς στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει (R&D), εκ των οποίων, ποσοστό 75% είναι Κινέζοι.

Συνολικά, η BBA απασχολεί περισσότερους από 16.800 εργαζόμενους. Η BMW Brilliance Automotive έχει επενδύσει, από το 2009, περισσότερα από 52 δις. ρένμινμπι για την ανάπτυξη των εργοστασίων της στην Shenyang.