«Προβλεπόμενα» και «Κανονικά» Θεωρεί ο Γ. Σταθάκης τα Τεκταινόμενα στην Ενέργεια και την Οικονομία

«Προβλεπόμενα» και «Κανονικά» Θεωρεί ο Γ. Σταθάκης τα Τεκταινόμενα στην Ενέργεια και την Οικονομία
energia.gr
Παρ, 13 Ιουλίου 2018 - 18:26

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παρεχώρησε, σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης είπε, σε ό,τι αφορά στη συμφωνία Αθήνας -Σκοπίων και τα ενεργειακά έργα, ότι στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχει ο καινούργιος αγωγός φυσικού αερίου που θα ενώνει την Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια, που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη. «Η Ελλάδα έχει ήδη τον αγωγό  TAP και ταυτόχρονα, ξεκινάει ο κάθετος άξονας του διασυνδετήριου αγωγού, IGB, με την Βουλγαρία.  Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινείται και ο αγωγός προς τα Σκόπια, από την Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν, όμως, και άλλα κοινά πρότζεκτ για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δυο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σταθάκης είπε ότι κλείνει ο ΔΕΣΦΑ, ενώ έχει, ήδη, κλείσει ο ΑΔΜΗΕ και επισήμανε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η απεμπλοκή της ΔΕΗ από τους λιγνίτες, καθώς και τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ.

Αναφερόμενος στα ευρύτερα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε, αναφερόμενος στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης τον Αύγουστο, ότι «υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες φωνές αλλά στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουν κανονικά τα πράγματα».

Για το θέμα των συντάξεων τόνισε, επίσης, πως «είναι κεντρικό, έχουν διατυπωθεί σκέψεις» και ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή το επίμαχο θέμα, αυτή η συζήτηση θα γίνει όταν έχει αντικείμενο με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Άρα το Νοέμβριο θα έχουμε αποφάσεις».

Τέλος, ερωτηθείς για τις φοροελαφρύνσεις σημείωσε ότι «υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης, έχουν προαναγγελθεί τα 700 εκατ. που συνυπολογίζονται στο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, όπως πέρυσι με το υπερπλεόνασμα και την ανάπτυξη του ΑΕΠ.