Η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη και η δεύτερη στον κόσμο, μετά την Κίνα που πρωτοπορεί, είναι η Αθήνα στην εφαρμογή ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που ξεκίνησε χθες από τη ΣΤΑΣΥ

«Με την ανακύκλωση», ανέφερε σε ειδική παρουσίαση στο Σύνταγμα ο Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «συμβάλλουμε στην κυκλική οικονομία, την 4η επανάσταση, η οποία θα δημιουργήσει στην Ελλάδα νέες θέσεις εργασίας».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι, ενώ στην Ελλάδα θα δίνονται 3 λεπτά ανά συσκευή, στη Γαλλία δίνονται μόλις 2 λεπτά. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γ. Θωμόπολος αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά οφέλη του μέτρου όπως: Με την ηλεκτρική ενέργεια που εξοικονομούμε από την ανακύκλωση ενός κουτιού αλουμινίου μπορούμε να ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες ή να δούμε τηλεόραση για 3 ώρες. Με την ανακύκλωση κάθε πλαστικού μπουκαλιού δεν θα απαιτηθούν 500 χρόνια για να αποσυντεθεί στο περιβάλλον, αλλά θα ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες. Τέλος, με την ανακύκλωση κάθε γυάλινου μπουκαλιού, δεν καταναλώνεται η άμμος των υδροβιοτόπων (που είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή γυαλιού).