Προς Ενίσχυση της Ενεργειακής τους Συνεργασίας Προσανατολίζονται Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα

Προς Ενίσχυση της Ενεργειακής τους Συνεργασίας Προσανατολίζονται Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα
energia.gr
Τρι, 10 Ιουλίου 2018 - 08:16

Την πρόθεση της πετρελαϊκής εταιρίας του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) να ενισχύσει και να εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Κίνα εξέφρασε ο Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζαμπέρ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Η πρόθεση αυτή εκφράστηκε με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η ADNOC μετά τις συναντήσεις που είχε ο εκτελεστικός διευθυντής της με αρκετά στελέχη της κινεζικής βιομηχανίας πετρελαίου, φυσικού αερίου, των διυλιστηρίων, αλλά και κινεζικών πετροχημικών μονάδων στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Η επίσκεψη του Τζαμπέρ στο Πεκίνο έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας για «την επέκταση και εμβάθυνση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)», σύμφωνα με το μήνυμα.

Η ενεργειακή συνεργασία αποτελεί σημαντική διάσταση στο διμερές πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Κίνας, η οποία είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά για το αργό πετρέλαιο, τα προϊόντα διύλισης, αλλά και τα πετροχημικά προϊόντα της ADNOC.