Nissan και Sibeg Συνεργάζονται για την Ανάπτυξη ενός Νέου Ηλεκτρικού Οικοσυστήματος στην Ιταλία

Nissan και Sibeg Συνεργάζονται για την Ανάπτυξη ενός Νέου Ηλεκτρικού Οικοσυστήματος στην Ιταλία
energia.gr
Δευ, 25 Ιουνίου 2018 - 15:05

Η Nissan και η Sibeg, ο εμφιαλωτής προϊόντων της εταιρείας Coca-Cola στην αγορά της Σικελίας, επιταχύνουν το ρυθμό της βιώσιμης κινητικότητας στη Σικελία. Οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμφωνία για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οικοσυστήματος, που αποτελείται από οχήματα και συναφείς υποδομές.

Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης φάσης του "Πράσινου Προγράμματος Κινητικότητας", το οποίο περιλαμβάνει 110 νέα 100% ηλεκτροκίνητα LEAF της Nissan, που προορίζονται για τις ανάγκες μετακίνησης των αντιπροσώπων πωλήσεων της Sibeg, καθώς και οκτώ νέους σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Μέσω της συνεργασίας με τη Nissan, η Sibeg έχει επεκτείνει το δίκτυο υποδομών της σε όλο το νησί, το οποίο τώρα αριθμεί συνολικά 68 σταθμούς φόρτισης. Οι οκτώ νέοι ταχύ-φορτιστές, οι οποίοι επιτρέπουν στον στόλο των αυτοκίνητων να επαναφορτίζεται από το μηδέν στο 80% σε 40 με 60 λεπτά, έρχονται να προσθέτουν στα προηγούμενα 60 σημεία φόρτισης που εγκατέστησε η Sibeg σε συνεργασία με την Enel. Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά από τα υπάρχοντα 60 σημεία είναι ταχείας φόρτισης, δίνοντας έτσι μια νέα “ώθηση” στην ηλεκτροκίνηση, σε εταιρικό και τοπικό επίπεδο.