Στην πρώτη του φάση θα εξυπηρετεί 90 εκατ. επιβάτες ετησίως, αλλά μετά τη δεύτερη φάση κατασκευών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, προβλέπεται ότι ο αριθμός θα φτάσει στα 150-250 εκατ. ταξιδιώτες

Λίγο διάστημα απομένει πριν από την έναρξη λειτουργίας του και το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 90 εκατ. επιβάτες τη χρονιά αλλλά και να αυξήσει κατά τουλάχιστον 150 εκατ. τους ταξιδιώτες, μέχρι το 2023, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι στα κορυφαία τρία αεροδρόμια παγκοσμίως. Υπογραμμίζοντας τη σημασία του, σε ομιλία του το 2015, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει ότι «θα έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της Τουρκίας».

«Με την ολοκλήρωση του, η Τουρκία και ιδιαίτερα η Κωνσταντινούπολη θα γίνει παγκόσμιο κέντρο στην αεροπορική κίνηση», έχει σημειώσει χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη του φάση θα εξυπηρετεί 90 εκατ. επιβάτες ετησίως, αλλά μετά τη δεύτερη φάση κατασκευών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, προβλέπεται ότι ο αριθμός θα φτάσει στα 150-250 εκατ.

Μετά την έναρξη του νέου αεροδρομίου, το Αεροδρόμιο Ατατούρκ θα αντικατασταθεί από ένα τεράστιο πάρκο με την ονομασία «Ο κήπος του λαού», όπως έχει πει ο Τούρκος Πρόεδρος.

(από www.euro2day.gr. 12/06/2018)