Διαβούλευση της ΡΑΕ για την Αποζημίωση Σταθμών ΑΠΕ που Έχουν Συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης

Διαβούλευση της ΡΑΕ για την Αποζημίωση Σταθμών ΑΠΕ που Έχουν Συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης
energia.gr
Πεμ, 22 Μαρτίου 2018 - 19:29
Την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας σχετικά με την (προσωρινή) αποζημίωση εν λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. που έχουν συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης κηρύττει σήμερα η ΔΕΗ

Την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας σχετικά με την (προσωρινή) αποζημίωση εν λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. που έχουν συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης κηρύττει σήμερα η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βάσει των κατά νόμο αρμοδιοτήτων της (εδάφια 2 και 3 της παρ. 2 του άρθρου 120 του ν. 4001/2011), θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή της για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας σχετικά με την (προσωρινή) αποζημίωση εν λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. που έχουν συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης.

Η εν λόγω Ρυθμιστική Απόφαση της αρχής είναι μεταβατική μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση στους Κώδικες του τρόπου συμμετοχής και αποζημίωσης των σταθμών ΑΠΕ υπό το νέο πλαίσιο του ν.4414/2016 που αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου/τριμήνου καθώς και απολύτως αναγκαία ώστε να καταστεί εφικτή η πληρωμή μέρους της συνολικής αποζημίωσης των σταθμών αυτών που σήμερα έχουν συνδεθεί, λειτουργούν και δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για την παραγόμενη προς το δίκτυο ή σύστημα ηλεκτρική ενέργεια.

Λήξη της Δημόσιας Διαβούλευσης: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 12:00 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση [email protected]. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένα αρχεία

  1. Κείμενο προς Διαβούλευση Κείμενο προς Διαβούλευση(μέγεθος: 240,841 kb)