Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ Επί της Εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Σχετικά με τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ Επί της Εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Σχετικά με τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ
energia.gr
Τρι, 13 Μαρτίου 2018 - 18:03
Δημόσια Διαβούλευση ξεκινά η ΡΑΕ με αντικείμενο την εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. σχετικά με τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ, ως συνέπεια της εισήγησης της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. κατά την παρ. 3 του άρθρου 117Ε του Ν. 4001/2011

Δημόσια Διαβούλευση ξεκινά η ΡΑΕ με αντικείμενο την εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. σχετικά με τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ, ως συνέπεια της εισήγησης της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. κατά την παρ. 3 του άρθρου 117Ε του Ν. 4001/2011.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 22.02.2018 Δημόσιας Διαβούλευσης της ΡΑΕ επί της εισήγησης της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. σχετικά με τον Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, τον Κώδικα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας και τον Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης, κατά την παρ. 3 του άρθρου 117Ε του Ν. 4001/2011 (ως τροποποιήθηκε και ισχύει), η ΡΑΕ εκκινεί σήμερα τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης επί της εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., αναφορικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ (εφεξής «ΚΔΕΣΜΗΕ») για την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων του Ν. 4512/2018, με στόχο τη μετάβαση στο νέο οργανωτικό σύστημα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο.

H ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα κληθεί να εφαρμόσει τον εν λόγω Κώδικα μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., που περιλαμβάνει τις αναφερόμενες στην παρ. 1 του άρθρου 117Β του Ν. 4001/2011 δραστηριότητες και τη μεταβίβαση των δραστηριοτήτων αυτών στην εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) Α.Ε.».

Πέραν των τροποποιήσεων που περιλαμβάνονται στην υπό διαβούλευση εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η Αρχή, στο πλαίσιο έκδοσης της απόφασής της για την έγκριση του ΚΔΕΣΜΗΕ, προτίθεται να λάβει υπόψη της και την ήδη κατατεθείσα και διαβουλευθείσα (από 26.12.2017 έως 19.01.2018) πρόταση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με την εισαγωγή στον εν λόγω Κώδικα των απαραίτητων ρυθμίσεων για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος στήριξης των μονάδων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, βάσει του Ν. 4414/2016.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση [email protected]. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένα αρχεία

  1. Πρόταση τροποποίησης του ΚΔΕΣΜΗΕ (μέγεθος: 131,986 kb)