Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε σήμερα για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε σε βάρος της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. Οι κυρώσεις, που περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δέσμευση («πάγωμα») περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 150 φυσικών προσώπων και 38 εταιριών, θα παραταθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε σήμερα για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε σε βάρος της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Οι κυρώσεις, που περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δέσμευση («πάγωμα») περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 150 φυσικών προσώπων και 38 εταιριών, θα παραταθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η αποτίμηση της κατάστασης δεν δικαιολογεί κάποια αλλαγή στο καθεστώς των κυρώσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, μια κίνηση που δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, η Ρωσία είπε ότι δεν θα επιστρέψει στην περιοχή.