Την Αποφυγή Εμπορικού Πολέμου Ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ Ζητούν οι Γερμανικές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Την Αποφυγή Εμπορικού Πολέμου Ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ Ζητούν οι Γερμανικές Αυτοκινητοβιομηχανίες
energia.gr
Δευ, 5 Μαρτίου 2018 - 18:17
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης πρέπει να αποφευχθεί, σύμφωνα με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων. «Οι τιμωρητικοί δασμοί δεν μπορεί να είναι η απάντηση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Μπέρνχαρντ Μάτες, πρόεδρος της ένωσης γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης πρέπει να αποφευχθεί, σύμφωνα με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

«Οι τιμωρητικοί δασμοί δεν μπορεί να είναι η απάντηση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Μπέρνχαρντ Μάτες, πρόεδρος της ένωσης γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA.

«Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Σε ένα τέτοιον εμπορικό πόλεμο υπάρχουν μόνο χαμένοι σε όλες τις πλευρές».