Σε 143 ανήλθαν οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, έναντι του στόχου της διοίκησης που ήταν η αποχώρηση περίπου 100 εργαζομένων.

Σε 143 ανήλθαν οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, έναντι του στόχου της διοίκησης που ήταν η αποχώρηση περίπου 100 εργαζομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, η περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την «απόλυτη επιτυχία» του προγράμματος εθελουσίας εξόδου τόσο λόγω της υπερκάλυψης του στόχου, όσο και της μεγάλης ανταπόκρισης των εργαζομένων, ενδεικτικό της οποίας είναι ότι ο στόχος της αποχώρησης περίπου 100 εργαζομένων επετεύχθη ήδη από την πρώτη ημέρα.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν όλοι οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά από αξιολόγηση των νέων δεδομένων και εφόσον κριθεί ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια απόφασης του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017, η εταιρεία πρότεινε προς τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελουσίως, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των € 35.000. «Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε κυρίως από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 52 έτη και αν διατηρούνταν η υφιστάμενη κατάσταση, θα ξεπερνούσε τα 55 έτη το 2022», υπογραμμίζεται.

Την ίδια στιγμή, ο ΑΔΜΗΕ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα 76 νέους εργαζομένους σε θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, μετά από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τον ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2017 και ο οποίος αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι νέοι εργαζόμενοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο του Διαχειριστή, μεταλαμπαδεύοντάς του νέες δεξιότητες, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υποχρεώσεις του μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον αγοράς.