ΔΕΗ: «Επί Θύραις» Συμφωνία για την Εξαγορά Εταιρείας Εμπορίας Ηλεκτρισμού στα Σκόπια

ΔΕΗ: «Επί Θύραις» Συμφωνία για την Εξαγορά Εταιρείας Εμπορίας Ηλεκτρισμού στα Σκόπια
energia.gr
Πεμ, 11 Ιανουαρίου 2018 - 17:08
Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ για την εξαγορά του Ομίλου EDS, εταιρείας του τομέα εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειαςστην ΠΓΔΜ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κίνηση για την εξαγορά της EDS εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για επέκταση των δραστηριοτήτων της

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ για την εξαγορά του Ομίλου EDS, εταιρείας του τομέα εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειαςστην ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κίνηση για την εξαγορά της EDS εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για επέκταση των δραστηριοτήτων της με έμφαση τις περιφερειακές αγορές ηλεκτρισμού της ΝΑ Ευρώπης, στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για την Ενεργειακή Ένωση.

Η EDS ιδρύθηκε το 2012 καιέχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία. Είναι βασικός συμμετέχων στο απελευθερωμένο κομμάτι της Ηλεκτρικής Αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 320 MW ή το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους.

Η EDS αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας όπου ήδη έχει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της. Η παραπάνωεπιχειρηματική πρωτοβουλία συνιστά σημαντικό βήμα στο πλαίσιοτης ανάπτυξης της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Βαλκανική, στην προοπτική της προωθούμενης ενοποίησης της αγοράς Η.Ε. της Ευρώπης.