Η ABB και η Formula E συνεργάζονται σε μια πρωτοποριακή εταιρική σχέση για να προάγουν την ηλεκτροκίνηση για ένα βιώσιμο μέλλον. Από τον πρώτο αγώνα της στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, η Formula E έχει καθιερωθεί ως το νούμερο ένα στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ABB και η Formula E συνεργάζονται σε μια πρωτοποριακή εταιρική σχέση για να προάγουν την ηλεκτροκίνηση για ένα βιώσιμο μέλλον. Από τον πρώτο αγώνα της στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, η Formula E έχει καθιερωθεί ως το νούμερο ένα στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης, η ΑΒΒ, πρωτοπόρος τεχνολογικός ηγέτης δίνει το όνομά της, την καινοτομία και την τεχνολογική της ηγεσία στο νέο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της FIA, το οποίο από τώρα θα είναι γνωστό ως "ABB FIA Formula E Championship".

Με την απαράμιλλη εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση, τις πρωτοποριακές λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, η ABB αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την Formula E. Η Formula E λειτουργεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη δοκιμή τεχνολογιών και ψηφιοποίησης σχετικές με την ηλεκτροκίνηση, συμβάλλοντας στη βελτίωση του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων και υποδομών καθώς και των σχετικών ψηφιακών πλατφορμών. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ΑΒΒ και η Formula E είναι σε θέση να διευρύνουν τα όρια της ηλεκτροκίνησης.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Formula E γράφοντας το μέλλον της ηλεκτροκίνησης", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABB Ulrich Spiesshofer. "Σήμερα, δύο πρωτοπόροι ενώνονται. Η ABB και η Formula E αποτελούν μια φυσική ένωση στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροδότησης και των ψηφιακών τεχνολογιών. Μαζί, θα γράψουμε την επόμενη φάση αυτής της συναρπαστικής αθλητικής δραστηριότητας και θα προωθήσουμε ομάδες υψηλών επιδόσεων. Μαζί, θα γράψουμε το μέλλον – έναν συγκλονιστικό αγώνα κάθε φορά. "

Ο Alejandro Agag, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E, δήλωσε: "Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τη Formula E και είναι τιμή μου να καλωσορίσω την ΑΒΒ, παγκόσμιο τεχνολογικό ηγέτη, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα της ηλεκτροδότησης και των ψηφιακών τεχνολογιών, ως στρατηγικό συνεργάτη της Formula E. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται προκειμένου να προωθήσουν όλες τις δυνατότητες που είναι εφικτές να πραγματοποιηθούν. Μαζί, ως συνεργάτες, θα παρουσιάσουμε σε παγκόσμια κλίμακα την πρωτοποριακή τεχνολογία σε όλους τους οπαδούς και τους καταναλωτές που ακολουθούν το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E».

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων, η ABB προσφέρει ένα πλήρες φάσμα λύσεων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά λεωφορεία, καθώς και λύσεις ηλεκτροκίνησης για πλοία και σιδηροδρόμους. Η ABB εισήλθε στην αγορά φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2010 και σήμερα διαθέτει μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια εγκατεστημένη βάση με περισσότερους από 6.000 γρήγορους φορτιστές.

Σχετικά με την ABB FIA Formula E Championship

Το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E είναι μία σειρά αγώνων δρόμου με αποκλειστική χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αποτελεί την πρώτη παγκόσμια ηλεκτροκίνητη κατηγορία με μονοθέσια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Formula E φέρνει την ηλεκτροκίνηση σε κορυφαίες πόλεις του κόσμου, καθώς οι αγώνες πραγματοποιούνται με φόντο εμβληματικά τοπία από διάφορες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και η Ζυρίχη.
Το πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί και σε αυτό θα στεφθεί ο πρωταθλητής ABB Formula E, θα παρουσιάσει 10 ομάδες και 20 οδηγούς να ανταγωνίζονται σε 11 πόλεις καλύπτοντας χρονικά πέντε ηπείρους. Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στο Μαρακές (πόλη στο νοτιοδυτικό Μαρόκο) στις 13 Ιανουαρίου, και η λήξη του πρωταθλήματος για το 2018 θα γίνει τον Ιούλιο.